keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Kaksi kuukautta Argentiinassa

Moikka!
Oon siis huomenna ollut Argentiinassa virallisesti 2 kuukautta! Tässä postauksessa kerron vähän viime viikosta ja yleensäkin mitä oon puuhaillu. Ruokapostausta ois kans tulossa ja jonkunmoista kysymysvastaus-postausta, joten jos teillä on jotain kysymyksiä Argentiinasta tai vaihdosta yleensäkin niin kommentteihin voi jättää tai sähköpostiin (emma.niva@gmail.com). Ensi viikon ajan postailen elämästäni täällä kuvia YFU Finlandin instagram-tilille, joten sieltä vaan kans seuraamaan Argentiinaelämää (@yfufinland).

Aconquijan läpi virtaava joki

Viime viikon tiistaina meillä ei ollut koulua, joten maanantai-iltana menimme kaverin luokse luokkakavereiden kanssa tekemään pitsaa. Kello näytti jo viittä kun vihdoin pääsin kotiin nukkumaan, ihan perus Argentiinan yöelämää. Seuraavana päivänä mentiin puistoon "matelle" eli siis juomaan Argentiinalaista mate-teetä ja syömään jotain pientä. Koko Catamarcan provinssiin iski sinä päivänä ihan kauhea myrsky ja taivaalta satoi ihan piiskaten hiekan ja veden sekoitusta. Pääkaupungissa oli jopa kuollut joku. Vesisateessa sitten ajelimme mopolla kaverin luokse syömään kakkua ja olin ihan litimärkä kun pääsimme perille.

Myrsky lähestymässä...

Torstaina paloin tosi pahasti auringossa... Oli niiin suomituristi-olo! Myöhemmin se kuitenkin muuttui rusketukseksi, vaikka mun iho kuoriutuu vielä vähän... Illalla meillä oli joku yliopistoesittely joten meidän piti palata koululle. Siellä pidettin talenttikisa ja mut pakotettiin laulaan suomeksi, lauloin sitten Suomen kansallislaulun haha.

Folklorea, argentiinalaista kansantanssia talenttishowssa.

Palattiin taas tänne Concepcióniin tietenkin viikonlopuksi mutta se vähän venyi koska ollaan nyt keskiviikkonakin vielä täällä... No ei se minua ainakaan haittaa! Täällä vaan alkaa olla jo suomalaisen iholla sietämättömän kuuma päivisin... Perjantaina juhlittiin vaihtarikaveri Svenjan 18-vuotis-synttäreitä Lois-nimisessä bolichessa (boliche on tavallaan argentiinalainen baari). Lauantaina Kristine tuli meille ja käytiin kaupungissa ja haettiin jäätelöä ja laulettiin ihan täysiä Britney Spearsia ja mun host-sisko katso meitä ihan ku hulluja hahahaha :D. Kristinestä on tullut mun paras kaveri täällä ja pystyn kertoon sille kaikki mikä vaivaa ja on tosi helpottavaa et on joku toinenki joka käy läpi samoja asioita. Ollaan jo suunniteltu et vaihtovuoden jälkeen käydään tosiaanki toistemme maissa kylässä. Vaihtarina sä siis kirjaimellisesti teet maailmasta kodin, et vaan host-maastasi, koska kavereita tulee jatkossa löytymään ympäri maailmaa.

Svenjan kanssa milkshakella



Maanantaina Kristine tuli taas meille ja ostettiin puoli kiloa jätskiä ku se on täällä vaan niiin hyväää... Ja jäätelökauppoja on täällä joka puolella! Mentiin meille kattoon leffaa ja syömään jätskiä pimeässä. Samana iltana Kristinen host-kaupungissa (meidän naapurikaupunki) oli joku mies raiskannut yhden 5-vuotiaan ja yhden 3-vuotiaan tytön, ja se 5-vuotias kuoli. Kaupungin miehet oli käyny porukalla hakkaamassa sen miehen ihan henkihievereihin, mut kaikki täällä sanoo et se tapetaan kuitenki myöhemmin vaikka ei nyt kuollukkaan. Järkytti ihan kauheesti, että miten lähellä ne rikokset täällä oikeesti nyt on, eikä vaan jossain toisella puolella maailmaa. Esim. Svenjan serkku ryöstettiin aseella uhaten pari päivää sitten ihan lähellä niiden ja meidän taloa.

Tänäön ostin tollasen paidan illaksi


Minä ja Kristine

Tänään me matkataan takaisin Aconquijaan, mutta mun Macu-siskolla on eka joku tanssiesitys.

Chao!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti