lauantai 17. syyskuuta 2016

Toinen asuinkapunkini

Moikka!
 Asun nyt siis virallisesti Aconquijassa, Catamarcan provinssissa ja vietän lomani ja viikonloppuni Tucumánin provinssissa Concepciónissa. Aconquija on siis pienenpieni kylä vuoristossa, jossa on paljon aurinkoa ja tällä hetkellä suhteellisen kylmä koska Argentiinassa on kevät menossa (ei siis silti mitään verrattuna Suomen kylmyyteen). Ensimmäinen viikko kului tottuen uuteen kotiin (jossa siis myös jaan huoneen pikkusiskoni Macarenan kanssa), ja koulussa käyden. Ja tietenkin palellen. Monet ihmettelivät miten suomalainen palelee täällä Argentiinassa, mutta Suomessa meillä on lämmitykset ja talot on puuta, täällä tosiaan talot on kiveä eikä lämmitystä missään, joten sisällä on usein jääkylmä. Toisin kuin minulle kerrottiin, ei mulle tullut heti kaikki kyselemään ja puhumaan innostuneena, vaan ensimmäisen päivän ajan vaihdoin pari sanaa luokkalaisteni kanssa. Ujous johtui pääosin siitä, että heille kerrottiin, etten ymmärrä espanjaa ollenkaan, mutta kun he tajusivat että osaan kyllä kommunikoida jo niin seuraavina päivinä se kyselypommi tulikin sitten. Mulla on ollut tosi hauskaa jutellessa mun luokkalaisten kanssa ja tutustuessa kouluun, vaikka välillä on ollut päiviä jolloin on tosi rankkaa ja kova koti-ikävä sitten koulun jälkeen. Rutiiniin päästyäni koti-ikävä on helpottanut kuitenkin. Toisella viikolla satoi lunta, jonka takia ei ollut sähköä, vettä, wifiä eikä koulua myöskään, lähdimme siksi koko viikoksi Concepcióniin, en valittanut!

Ostettiin vaihtarikaveri Kristinen kanssa puoli kiloa jätskiä! (Niiiin halpaa täällä!!)

Koulu sijaitsee pienen vuoren päällä, ja on siis katolinen koulu. Mä pääsin siis aloittamaan ihan omanikäisten luokalla eli 6 (sexto) luokalla. Täällä "lukio" kestää kuusi vuotta ja samoin peruskoulu, eli olen siis lukion päättöluokalla täällä. Aineista en suurimmasta osasta ymmärrä tunneilla vielä yhtään mitään, en edes tiedä mitä jotkut aineet ovat, mutta kopioin silti muistiinpanot parhaani mukaan. Koulussa on mm. etikkaa, oikeustiedettä, yhteiskuntaoppia, englantia yms. Englannintunnit on täällä ihan naurettavan helppoja, ja mäkin osaan parempaa enkkua kun opettajat. Oppilaat ei osaa sanoa edes "minun nimeni on..." englanniksi vaikka ovat 6 vuotta kyseistä ainetta "opiskelleet". Matikka ei täällä oikeastaan helppoa ole, samoja asioita mitä olen pitkässä matikassa opiskellut. Koulupäivät ovat siis klo puoli 9-puoli 2 joka päivä, mutta oppilaat ja opettajat ilmaantuvat välillä ihan miten sattuu paikalle. On tosi paljon "hyppytunteja" jolloin opettaja ei jostain syystä vain ilmesty tunnille. Meno on muutenkin tunneilla paljon rennompaa kuin Suomessa, oppitunti saattaa mennä kuulumisten puhelemiseen. Välitunnit ovat 5 min ja ruokatuntia ei ole, lukuunottamatta pientä aamupalaa joka tarjotaan koululla ensimmäisen oppitunnin jälkeen. Tunnit ovat 40min mittaisia. Aamulla ennen tunteja kokoonnutaan pihalle katsomaan Argentiinan lipun nostoa tankoon ja rukoillaan parin minuutin ajan.

Uusia koulukavereita!


Tältä näyttää matka koulusta kotiin.

Minä ja Yesi-sisko kaktuksia tölläämässä.

Koulussa ei käytetä ollenkaan kirjoja, vaan opettajalta kopioidaan muistiinpanot carpetaan, joka on siis iso vihko, jossa on eroteltu eri aineet väripahvilla. Koulussa käytetään koulupukua, joka on valkoinen kauluspaita, sininen solmio, sininen villapaita ja siniset farkut mustilla kengillä. Meikata ei saa ja hiukset pitää olla kiinni. Tätä sääntöä saa kuitenkin rikkoa, vähän ripsaria ja kulmat saa laittaa, ja kunhan etuhiukset ovat kiinni niin kukaan ei valita.

Koulupuku.


Näitä käytetään koulussa kirjojen sijaan.


Koulun jälkeen menen aina bussilla syömään mummon Argentiinaruokia, jotka on siis ihan taivaallisia...

Chao!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti